LÆS: Vigtig info om Permanent Makeup

Læs venligst dette, inden du beslutter dig for at få udført Permanent Makeup hos os!

Vi anbefaler at du læser de generelle informationer om Permanent Makeup. Desuden er der også en fane med
alle de ofte stillede spørgsmål - den kan du finde her.
Dette er skrevet til dig, som kunde, for at sikre, at du er korrekt informeret om Permanent Makeup og de muligheder der er ved denne behandlingsform, men samtidig også for at informere om de overvejelser du bør foretage dig inden en behandling, hvilke forholdsregler du skal tage, samt øge
forståelsen af de risici, der kan være for dig, som forbruger.

Vi anbefaler at du læser det hele grundigt igennem, inden du beslutter dig for at få udført en behandling, så vi sikrer os, at du har sat dig grundigt ind i denne type behandling og ud fra dette, har taget en velovervejet beslutning, om at få udført din behandling hos os.

Hvad er Permanent Makeup og hvordan udføres det?

Permanent Makeup er en procedure, hvor man, ved hjælp af specialfremstillede nåle og udstyr, deponerer pigment øverst i det dermale hudlag. Grundet den overfladiske placering af pigmentet, vil det gradvist falme over tid og man skal således være indstillet på, at man jævnligt skal vedligeholde sine bryn, øjne eller læber, såfremt at man ønsker at bevare det optimale resultat. Hvor ofte man skal opfriske farven, afhænger af den enkeltes hudtype, livsstil, generelle helbred og medicinforbrug samt mange andre faktorer, som din behandler vil informere dig om.

På selve behandlingsdagen, skal du udfylde og underskrive nogle formularer vedr. dit helbred og alt hvad der ellers kan have indflydelse på behandlingen. Her er det afgørende at du opgiver de fuldstændig korrekte oplysninger til behandleren, af hensyn til sikkerheden ved din forestående behandling.

Bedøvelsescreme vil blive påført inden eller under behandlingen alt efter hvilken metode, der tages i brug. Herefter vil opmåling og optegning finde sted og du vil blive bedt om at godkende optegningen og give din mening til kende. Såfremt at der er lidt rettelser ift. dine ønsker, vil disse blive foretaget og du vil blive bedt om at godkende igen. Behandlingen påbegyndes først når du har godkendt formen og du og behandleren er enige om, at det er den rette form til dig, taget din ansigtsform og knoglestruktur i betragtning. Herefter påbegyndes selve proceduren.

Efter behandlingen vil du højst sandsynligt være mere eller mindre hævet og rødmosset i området og farven vil oftest fremstå mørk og markant. Hævelsen fortager i løbet af 1-2 dage og rødmen ligeså. Ligeledes kan brynene fremstå asymmetriske i starten pga. hævelse. Farven vil dog blive yderligere markant i dagene efter, dette skyldes ganske enkelt helingsprocessen og oxidering af farven samt at der dannes en sårskorpe på området. Af disse årsager, kan man heller ikke vurdere det endelige resultat på dette tidspunkt og man er således nødsaget til at væbne sig med tålmodighed og undlade at “panikke” over den mørke farve og blot lade helingsprocessen ske i det tempo, som er naturligt.

Farven vil typisk falme 20-80% afhængig af behandlingsområdet og den teknik der er benyttet. Din behandler vil give dig et kvalificeret bud på, hvor meget farven forventes at falme i det enkelte tilfælde. I enkelte tilfælde vil farven blive mørkere, men sjældent.

Efter ca. 4-10 dage vil sårskorpen gradvist falde af i små flager og farven kan, på dette tidspunkt, se en smule transparent og lys ud. Nogle tror fejlagtigt, at der ingen farve er tilbage på dette stadie af helingsprocessen. Dette skyldes, som regel at huden er helt ny og derfor er en smule lyserød. Huden skal herefter have tid til at “bygge sig op” til normal tykkelse igen, nøjagtig ligesom når et almindeligt sår heler og skorpen falder af, hvor huden også har en anden farve (lyserød). Ligesom ved almindelige sår, så er det vigtigt at man ikke piller i det og/eller hiver sårflagerne af, da dette kan resultere i, at man "hiver farven med ud" og i værste fald kan man være uheldig at danne arvæv.

Den komplette heling af huden er ca. 28-45 dage afhængig af hudtype, helbred, livsstil og alder og først herefter vil den endelige farve være synlig. Det er samtidig også først her, man kan vurdere hvor man har mistet farve, hvor meget farve der er forsvundet og hvor der skal fyldes mere farve på. Det er af afgørende betydning, at du som kunde, forstår at en behandling med Permanent Makeup ALTID er en proces som kræver minimum 2 behandlinger og det er derfor påkrævet at man får foretaget en efterfølgende behandling 4-6 uger efter den oprindelige behandling.

 

Hvad kan man opnå med Permanent Makeup?

Kort sagt – Du kan opnå en smuk indramning af dit ansigt med velformede bryn, smukt indrammede øjne og perfekt formede læber!

Mange kvinder ønsker at se “perfekte” ud, hvert øjeblik, af hver dag og med Permanent Makeup kan man opnå en naturlig forskønnelse og samtidig få ændret og korrigeret på det, som fra naturens hånd, måske ikke er helt optimalt.

Almindelig makeup kan oftest, ikke opfylde kravet, om at se godt ud i alle situationer, da denne hurtigt kan blive udtværet eller blot forsvinde gradvist i løbet af dagen. Permanent makeup er derfor en fordel ved mange forskellige scenarier; eksempelvis ved sport og træning, når du træder op af swimmingpoolen, når du vågner op om morgenen, når du går gennem regn-eller stormvejr og selv når du kniber en tåre under en romantisk film.

I alle disse tilfælde kan du være helt sikker på at din permanent makeup altid bliver på plads og sikrer et fint og markeret udseende 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen og der er ingen tvivl om, at du vil spare tid hver morgen, da du ikke nødvendigvis behøver at tegne dine bryn, dine øjne eller dine læber op længere.

Det er dog vigtigt at være indforstået med at Permanent makeup ikke erstatter en markant aften-makeup, men det kan, i en vis grad, erstatte en let dag-makeup på øjne og læber og formålet med permanent makeup er netop at fuldende dine bryn øjne eller læber og gøre disse områder velformede, således at du er den bedste udgave af dig selv!

 

Risici og forholdsregler ved Permanent Makeup

Som Permanent Makeup artist udføres vores håndværk på et levende lærred – nemlig din hud!

Der er, uden tvivl, stor forskel på, at udføre et stykke håndværk på et “dødt hvidt lærred” eller for den sags skyld, på en lukket hud, som man gør med almindelig makeup. Når man deponerer sit håndværk under huden og kommer i kontakt med de levende celler, så er der ganske enkelt mange flere faktorer der har indflydelse på forløbet og behandlingen. Derfor er det også rigtig vigtigt, at du som kunde, har forståelse for de risici og faktorer som gør sig gældende ved Permanent Makeup.

Der er heldigvis rigtig meget, som vi har kontrol over, som professionelle behandlere. Det som vi har 100% mulighed for at kontrollere, er vores analyse, vores opmåling, vores optegning, vores teknik med nålene, vores dybde og vores farvevalg. Alt dette foretages, ud fra vores viden og ekspertise!

Vi analyserer naturligvis hudtypen og eventuelle hudtilstande, du udfylder et helbredsskema, som vi gennemgår og udfra disse oplysninger og analyser, kan vi have nogle forventninger til, hvorledes huden vil reagere på behandlingen samt vide om der er risici for komplikationer. Dette vil du naturligvis altid blive informeret om, inden behandlingen, således at du har mulighed for at fravælge behandling.

Vi sørger, desuden, for at vælge farver, som passer til den enkelte, så du ikke får misfarvede bryn eller læber efter behandlingen. Dog er det vigtig at understrege at pigmenter til Permanent makeup falmer over tid, det er de ganske enkelt “lavet” til at gøre, da Permanent Makeup jo ikke skal fungere som en rigtig tatovering og blive siddende i huden for altid.

Dette betyder, at eksempelvis brynfarver, med tiden, såfremt de ikke friskes op/vedligeholdes, vil blive enten en smule rødlige eller grålige i farven, afhængigt af pigmentet der er brugt samt din egen underliggende hudtone. Dette er, altså således, fuldstændig normalt og forventeligt og kan hurtigt og simpelt korrigeres ved en opfriskning af farven. Hvis man ikke ønsker at have Permanent Makeup længere, så stopper man selvfølgelig denne vedligeholdelse, men må så affinde sig med at ens bryn falmer og derfor, i en periode, eventuelt i nogle år, har denne farve. Man kan, i så fald, vælge at tegne dem op med makeup, så det ikke ses. Dette er altså et ufravigeligt faktum og hvis man ikke er indforstået med dette på forhånd, så fraråder vi at få lavet Permanent Makeup! Permanent makeup lavet i den rigtige dybde og farve, kan også fjernes igen med laser hvis ønskes.

Som udgangspunkt skal du opfriske dine bryn ca.1 gang om året (evt. 2 hvis det er hairstrokes ) og din eyeliner og læber ca. hvert 2. år og en opfriskning koster som regel ikke det samme som en ny behandling, da designet allerede er lavet.

Heldigvis er det sjældent, at der sker komplikationer, men i nogle enkelte tilfælde, oplever man at huden afstøder mere farve end forventet, dvs. at man i nogle tilfælde skal foretage flere behandlinger end normalt, før end resultatet opnåes. I dette tilfælde betaler man for de nødvendige ekstra behandlinger.

I yderst sjældne tilfælde kan der forekomme en total afstødelse af farve, dvs. at huden ikke vil lagre farven og viderebehandling er derfor ikke mulig. Der ydes ingen tilbagebetaling for de behandlinger der er foretaget og dette må anses som værende, en sjælden risici.

Hvem kan få Permanent Makeup?

I princippet er Permanent Make-up egnet til alle, men personer som kan nikke genkendende til følgende, kan især have meget stor glæde af Permanent Make-up:

- Manglende eller begrænset hårvækst ved bryn og vipper
- Asymmetriske bryn og/eller dårlig form på det naturlige bryn
- Asymmetriske og/eller manglende pigment i læber og/eller udvisket læbekontur
- Hareskår
- Allergi over for kosmetik
- Usikre hænder
- Brugere af briller og/eller kontaktlinser
- Alopecia
- Før og efter kemobehandling (læge erklæring er påkrævet)

Der kan selvfølgelig være mange andre årsager til at man ønsker Permanent Makeup, end det som er remset op ovenfor, dette er blot for at nævne nogle få.

Som udgangspunkt, skal man være sund og rask, når man modtager behandling og derfor er der således personer der ikke er egnede kandidater til Permanent Makeup, du kan læse de mest almindelige kontraindikationer der er tale om, herunder:

- Ehler-Danlos syndrom (bindevævssygdom)
- Alle former for kræftsygdomme (der skal forelægge en læge erklæring, såfremt at der behandles alligevel og det er således også på eget ansvar at behandlingen udføres)
- Ichtiosis (Hudsygdom) - Psoreasis i det område der skal behandles (hudsygdom)
- Tendens til keloid ardannelse
- Lupus (reumatisk sygdom)

Udover disse kontraindikationer er der også en række forbigående kontraindikationer, som kan betyde at du skal vente med behandling og derfor er det vigtigt at du oplyser din behandler om dit helbred, således at behandleren kan råde og vejlede dig korrekt. Se eksempler på forbigående kontraindikationer herunder:

- Gravid og/eller ammende
- Herpes/forkølelsessår
- Brug af Roaccutane
- Brug af Kortokosteroider
- Betændelsestilstande i kroppen
- Feber
- Hormonforstyrrende præparater

Udover det oplyste ovenfor, har vi en meget klar behandlingspolitik på andre områder også, dette er for at beskytte os selv, men lige så meget for at beskytte dig, som kunde, og for at undgå eventuelle misforståelser og/eller dårlige oplevelser i behandlingsforløbet.

Som udgangspunkt behandler vi ikke på kunder, der ikke er korrekt og grundigt informeret omkring hvad Permanent Makeup er, eller på kunder der mangler forståelse for den proces som behandlinger indenfor permanent makeup er, samt de risici og forholdsregler der skal tages op til overvejelse inden man vælger at modtage behandling.

Vi behandler heller ikke, hvis vi fornemmer, at du som kunde, er usikker ifht. behandlingen og ikke har tillid til vores faglighed, professionalisme samt vores færdigheder/kompetencer indenfor permanent makeup.

Vi afviser også at behandle kunder som har urealistiske forventninger til det resultat der kan opnåes med permanent makeup samt kunder der ønsker at få bryn, eyeliner eller læber som ligger udenfor de korrekte æstetiske principper.

Ligeledes behandler vi heller ikke kunder med meget markant og ukorrekt udført Permanent Makeup fra anden klinik. Såfremt at man har fået udført behandling et andet sted tidligere, skal der altid foregå en konkret vurdering fra vores side, hvor vi klarlægger om vi mener at vi kan forbedre det resultat der allerede er lavet. Dette kan ske, ved at komme til konsultation forinden, eller ved at sende os tydelige billeder, som vi kan vurdere udfra.

 

Hvordan finder jeg den rette behandler/artist for mig?

Det er yderst vigtigt at understrege at Permanent Make-up er et håndværk og en kunst. Pålideligt udstyr, sublimt håndværk, teknisk kunnen og en grundig uddannelse samt konstant videreuddannelse og udvikling, er en klar forudsætning for at kunne mestre denne behandlingsform.

En dygtig Permanent Makeup artist er kunstner og samtidig perfektionist til fingerspidserne, nøjagtig ligesom dygtige tatovører er det. Som Permanent makeup artist er det blot nogle andre tegne-færdigheder man skal mestre, men ikke desto mindre, er det ligeså vigtigt, at denne forudsætning er til stede, for at kunne levere resultater, som du bliver tilfreds med. Det siger sig selv, at det er et afgørende faktum at pigmenteringen påføres med en 100% sikker præcision og med en kunstnerisk færdighed som spidskompetence, hos den behandler du vælger. Det er trods alt en behandling, som efterlader et resultat, du skal leve med i flere år frem og det bliver placeret et yderst centralt sted på dig – nemlig i dit ansigt, hvor det er svært at skjule, såfremt at resultatet ikke bliver som forventet.

Som forbruger bør du altid undersøge markedet grundigt for veluddannede artister, bede om at se et gyldigt diplom på deres færdigheder, og sikre dig at farverne og udstyret som benyttes, lever op til kravene om sikkerhed og hygiejne. Derudover bør du studere billeder, både af nylavede resultater, men også af helede resultater og hvis du kender nogen der har fået lavet en behandling hos den behandler du overvejer, så grib chancen og se hvordan det ser ud på denne person. At få anbefalet en behandler af èn der selv er blevet behandlet hos den samme behandler, er også altid en god forudsætning. Alt dette vil nemlig, til hver en tid, klarlægge behandlerens færdigheder og du vil dermed være i stand til at tage den rette beslutning for dig.

Vær særdeles opmærksom på at pris og kvalitet, oftest følges ad - også i denne branche! Så medmindre at du har lyst til at spille russisk roulette med dit ansigt, så sørg for at vælge din behandler udfra dennes arbejde/håndværk og ikke kun ud fra prisen. Det er meget sjældent at erfarne, professionelle, veluddannede, håndværksmæssigt dygtige artister er villige til at udføre behandlinger uden at få en ordentlig betaling for deres arbejde, det koster nemlig rigtig mange penge at uddanne sig indenfor dette, samt at investere i professionelt og sikkert udstyr.